Főoldal » Hírek » A büntetése súlyosítását indítványozta az ügyészség annak a nőnek, aki rágyújtotta a házat a volt élettársára és annak párjára - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az első­fo­kú íté­let meg­vál­toz­ta­tá­sát indít­vá­nyoz­ta azzal a letar­tóz­ta­tás­ban lévő tisza­kécs­kei nővel szem­ben, akit a Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék külö­nös kegyet­len­ség­gel, több embe­ren, véde­ke­zés­re kép­te­len sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt nem jog­erő­sen 10 év fegy­ház­ban vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés­re és 10 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélt.

Az első­fo­kú íté­let sze­rint 2019. szep­tem­ber 14-én a sér­tet­tek a ház háló­szo­bá­já­ban nyu­go­vó­ra tér­tek, azon­ban a náluk ide­ig­le­ne­sen elszál­lá­solt vád­lott nem tudott elalud­ni, nyug­ta­la­nul visel­ke­dett, szel­le­mek jelen­lé­tét érez­te, han­go­kat vélt hal­la­ni, akik őt és gye­re­ke­it fenye­get­ték. A kora haj­na­li órák­ban a vád­lott a kis­szo­bá­ban és a nap­pa­li­ban lévő füg­gö­nyö­ket, illet­ve a nap­pa­li­ban talál­ha­tó bútort isme­ret­len okból meg­gyúj­tot­ta, majd a koráb­ban bőrönd­be cso­ma­golt sze­mé­lyes tár­gya­it magá­hoz véve a házat elhagy­ta. A háló­szo­bá­ban alvó férfi a tüzet ész­lel­te, majd fel­éb­resz­tet­te pár­ját, és mind­ket­ten az utcá­ra menekültek.

A kataszt­ró­fa­vé­de­lem a tüzet rövid időn belül elol­tot­ta, a ház azon­ban lak­ha­tat­lan­ná vált.

Az első­fo­kú íté­let­tel szem­ben az ügyész­ség a bün­te­tés súlyo­sí­tá­sa, a vád­lott és védő­je erős fel­in­du­lás­ban elkö­ve­tett ember­ölés meg­ál­la­pí­tá­sa, illet­ve a bün­te­tés eny­hí­té­se érde­ké­ben jelen­tett be fellebbezést.

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség mint másod­fo­kú ügyész­ség a bün­te­tés súlyo­sí­tá­sá­ra irá­nyu­ló ügyész­sé­gi fel­leb­be­zést fenn­tar­tot­ta, míg a védel­mi fel­leb­be­zé­se­ket alap­ta­lan­nak ítél­ve az első­fo­kú íté­let meg­vál­toz­ta­tá­sá­ra, a kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés súlyo­sí­tá­sá­ra tett indítványt.

Az ügy­ben másod­fo­kon a Sze­ge­di Íté­lő­táb­la fog dönteni.