Főoldal » Hírek » Súlyosabb büntetést indítványoz az ügyészség a barátnőjét megmérgező férfival szemben - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A másod­fo­kú Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség súlyo­sabb bün­te­tést indít­vá­nyoz azzal a fér­fi­val szem­ben, aki meg akar­ta ölni a barát­nő­jét. Az elkö­ve­tőt első fokon a bíró­ság 3 év bör­tön­bün­te­tés­re ítélte.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyész­ség emelt vádat a közép­ko­rú, Szol­no­kon élő fér­fi­val szem­ben. A vád­irat sze­rint 2018 decem­be­ré­ben az anya­gi nehéz­sé­gek­kel küzdő férfi mál­na­szörp­be kevert vegyi anyag segít­sé­gé­vel akar­ta meg­mér­gez­ni barát­nő­jét, miu­tán a nő elhi­tet­te vele, hogy vég­stá­di­um­ban lévő daga­na­tos beteg, és jelen­tős mér­té­kű csa­lá­di örök­sé­gét vég­ren­de­let­ben a fér­fi­re hagy­ta. Miu­tán a jég­ká­sá­nak elké­szí­tett szörp rossz ízű volt, azt a sér­tett nem fogyasz­tot­ta el, így egész­ség­ká­ro­so­dá­sa sem keletkezett.

A Szol­no­ki Tör­vény­szék első­fo­kú íté­le­té­ben a vád­lot­tat ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt 3 év bör­tön­bün­te­tés­re és 3 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélte.

Az íté­let ellen az ügyész­ség súlyo­sabb sza­bad­ság­vesz­tés és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sá­ért, míg a vád­lott és védő­je fel­men­té­sért, illet­ve eny­hí­té­sért fellebbezett.

A Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a Sze­ge­di Íté­lő­táb­lá­nak kül­dött indít­vá­nyá­ban az első­fo­kú ügyész­ség fel­leb­be­zé­sét fenn­tar­tot­ta, a sza­bad­ság­vesz­tés és a köz­ügyek­től eltil­tás súlyo­sí­tá­sát kezdeményezte.