Főoldal » Hírek » Autójában ülve lopott egy másik autóból - rendőrségi videóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

Egy 25 éves férfi egy fővá­ro­si étte­rem előtt par­ko­ló autó­ból lopott úgy, hogy mellé par­kol­va az ablak­üve­get betör­te, majd a jár­mű­ben hagyott érté­ke­kért átnyúlt, és mind­eköz­ben a saját autó­já­ból ki sem szállt.

A vád­irat sze­rint a vád­lott - és isme­ret­len társa - 2019. novem­ber 4-én, dél körül egy X. kerü­le­ti étte­rem par­ko­ló­já­ban par­kolt gép­ko­csi­val. Ekkor érke­zett az étte­rem par­ko­ló­já­ba egy másik autó­val két nő, akik a férfi gép­ko­csi­ja mellé tolat­tak be. A két nő kiszállt az autó­ból, ami­ben azon­ban benne hagy­tak egy női tás­kát és egy mobil­te­le­font. Az autót lezár­ták, majd bemen­tek egy köze­li üzlet­be. Az elkö­ve­tő és a társa ész­re­vet­te az autó­ban hagyott érté­ke­ket, és meg­be­szél­ték, hogy azo­kat eltulajdonítják.

Az isme­ret­len társ köze­lebb tola­tott a másik gép­ko­csi­hoz, majd a férfi kiha­jolt az anyós­ülés felő­li abla­kon, és betör­te a másik gép­ko­csi jobb olda­li hátsó üve­gét, amely­nek követ­kez­té­ben az autó vész­vil­lo­gó­ja bein­dult. A férfi ekkor anél­kül, hogy kiszállt volna a saját gép­ko­csi­já­ból, kiha­jolt és a betört abla­kon keresz­tül kivet­te az autó­ban hagyott tás­kát, benne 30.000 forint­tal, sze­mé­lyi okmá­nyok­kal, bank­kár­tyá­val, továb­bá eltu­laj­do­ní­tot­ta a kocsi­ban hagyott mobil­te­le­font is.

A sér­tett gép­ko­csi­ja folya­ma­to­san riasz­tott, miköz­ben a tet­te­sek elhaj­tot­tak a helyszínről. 

A lopás elkö­ve­té­si érté­ke mint­egy 80.000 forint, a ron­gá­lá­si kár 160.000 forint.

A Buda­pes­ti X. és XVII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a 25 éves bün­te­tett elő­éle­tű fér­fit dolog elle­ni erő­szak­kal elkö­ve­tett lopás bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vég­re­haj­tan­dó fog­ház­bün­te­tés és pénz­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­irat­ban. Az ügyész­ség emel­lett indít­ványt tett a vád­lot­tal szem­ben más ügy­ben koráb­ban kisza­bott 1 év fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés vég­re­haj­tá­sá­nak elren­de­lé­sé­re is.

Az ügy­ben koráb­ban kiadott rend­őr­sé­gi köz­le­mény és videó az aláb­bi lin­ken meg­te­kint­he­tő: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tolvaj-drive-through