Főoldal » Hírek » A szexuális erőszakkal gyanúsított férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség

A Fejér Megyei Főügyész­ség minő­sí­tett sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te miatt indít­vá­nyoz­ta annak a 27 éves fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sa meg­hosszab­bí­tá­sát, aki 2020 ele­jé­től nevelt lányá­val sze­xu­á­lis cse­lek­ményt vég­zett egy Fejér megyei tele­pü­lé­sen lévő otthonukban.

A nyo­mo­zás ada­tai sze­rint a gya­nú­sí­tott házas­tár­sá­val, annak test­vé­ré­vel, három közös gyer­me­kük­kel, vala­mint a házas­tár­sa előző kap­cso­la­tá­ból szü­le­tett 11 éves lányá­val élt a közös ott­ho­nuk­ban. A férfi rend­sze­re­sen - heten­te több­ször, jórészt éjsza­ka - sze­xu­á­lis cse­lek­mény­re kény­sze­rí­tet­te a kis­ko­rút. Tette akkor lep­le­ző­dött le, ami­kor 2021. júni­us 22-én a gyer­mek elmond­ta a tör­tén­te­ket édes­any­já­nak, aki fel­je­len­tést tett a rendőrségen.

Az ügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a letar­tóz­ta­tás meg­hosszab­bí­tá­sa indo­kolt. A gya­nú­sí­tott több­szö­rö­sen bün­te­tett - jelen­leg is több bün­te­tő­el­já­rás hatá­lya alatt áll -, vala­mint a sze­xu­á­lis cse­lek­ményt a vele egy ház­tar­tás­ban élő, álta­la nevelt kis­ko­rú sérel­mé­re, huza­mos ideig követ­te el, így a bűn­is­mét­lés reá­lis veszé­lye fenn­áll. Ala­po­san fel­te­he­tő továb­bá, hogy a tanúk befo­lyá­so­lá­sá­val, illet­ve meg­fé­lem­lí­té­sé­vel a bizo­nyí­tá­si eljá­rást meg­ne­he­zí­te­né. A cse­lek­mény kiemel­ke­dő tár­gyi súlyá­ra és tör­vé­nyi fenye­ge­tett­sé­gé­re tekin­tet­tel, - amely 5 évtől 20 évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés – ala­po­san lehet tar­ta­ni a szö­ké­sé­től, illet­ve elrej­tő­zé­sé­től is.

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járás­bí­ró­ság a ter­helt letar­tóz­ta­tá­sát 2021. decem­ber 28-ig meghosszabbította.