Főoldal » Hírek » Garázdaságba torkollott a gyereknevelésről kipattant vita – videóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Fonyó­di Járá­si Ügyész­ség garáz­da­ság vét­sé­ge miatt emelt vádat azzal a fér­fi­val szem­ben, aki rátá­madt egy ismert kis­ko­rú vlog­ger csa­lád­já­ra Balatonfenyvesen.

A 47 éves vád­lott 2021 júli­u­sá­ban az éjsza­kai órák­ban a szál­lá­sa irá­nyá­ba sétált, ami­kor gyer­me­ke ész­re­vet­te, hogy az egyik ven­dég­lá­tó­hely sza­bad­té­ri asz­ta­lá­nál egy – a fia­ta­labb kor­osz­tály köré­ben nép­sze­rű – az inter­ne­ten rend­sze­re­sen vide­ós tar­tal­ma­kat pub­li­ká­ló vlog­ger és csa­lád­ja fog­lal helyet. Az érdek­lő­dés­re fel­fi­gyel­ve a csa­lád egyik tagja meg­szó­lí­tot­ta a vád­lott gyer­me­két, hogy – amennyi­ben arra igényt tart – szí­ve­sen adnak neki autogrammot.

Az ittas álla­pot­ban lévő férfi ettől azon­ban rend­kí­vül indu­la­tos­sá vált, és előbb a gyer­me­kük neve­lé­sé­nek mód­ját sérel­mez­ve szó­vál­tást kez­de­mé­nye­zett a szü­lők­kel, majd a csa­lád több tag­ját meg akar­ta ütni, illet­ve fel­dön­töt­te az asz­tal mel­lett leál­lí­tott kerék­pá­ro­kat is.

A férfi a csa­lád­ta­gok több­szö­ri fel­szó­lí­tá­sa elle­né­re sem hagyott fel a garáz­da maga­tar­tá­sá­val, ezért őt végül az egyik isme­rő­se, illet­ve a ven­dég­lá­tó­hely üze­mel­te­tő­je kikí­sér­te a büfé­ből, majd a hely­szín­re érke­ző jár­őrök egy köze­li utcá­ban elfog­ták, és a rend­őr­ka­pi­tány­ság­ra előállították.

A Fonyó­di Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban az ügyész­ség bün­te­tő­vég­zés meg­ho­za­ta­lá­ra irá­nyu­ló kez­de­mé­nye­zés­sel köz­ér­de­kű munka kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­lot­tal szemben.

Az ese­mé­nyek egy részét a tér­fi­gye­lő kame­ra rög­zí­tet­te, a fel­vé­tel az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: https://www.facebook.com/watch/?v=613484106684652