Főoldal » Hírek » Visszapillantó tükrökön vezette le dühét a debreceni férfi – fotókkal - a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség garáz­da­ság vét­sé­ge miatt emelt vádat azzal a fér­fi­val szem­ben, aki itta­san több autót meg­ron­gált Debrecenben.

A fia­tal férfi 2021. augusz­tus 1-én, este, Deb­re­cen­ben a bará­ta­i­val sze­szes italt fogyasz­tott, majd éjsza­ka egye­dül sétált haza­fe­lé, ami­kor itta­san hir­te­len dühös­sé vált. Az indu­la­tos vád­lott az utcán par­ko­ló autók közül össze­sen négyet meg­ron­gált úgy, hogy azo­kat a könyö­ké­vel, illet­ve ököl­lel meg­ütöt­te és vissza­pil­lan­tó tük­rü­ket letörte.

A férfi cse­lek­mé­nyé­vel össze­sen 113.000 forint kárt oko­zott, azon­ban az egyes tulaj­do­no­sok ron­gá­lá­si kára nem érte el a bűn­cse­lek­mé­nyi érték­ha­tárt. A kihí­vó­an közös­ség­el­le­nes, erő­sza­kos maga­tar­tá­sa ugyan­ak­kor alkal­mas volt arra, hogy az azt ész­le­lők­ben meg­bot­rán­ko­zást és ria­dal­mat keltsen.

Az utcá­ban lakók beje­len­té­sé­re kiér­ke­ző deb­re­ce­ni rend­őr­jár­őrök a vád­lot­tat a hely­szí­nen elfog­ták, majd előállították.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a tet­tét beis­me­rő vád­lot­tal szem­ben garáz­da­ság vét­sé­ge miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járás­bí­ró­sá­gon. Vád­ira­tá­ban a járá­si ügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a járás­bí­ró­ság az ügy­ira­tok tar­tal­ma alap­ján, tár­gya­lás lefoly­ta­tá­sa nél­kül hoz­zon bün­te­tő­vég­zést és a vád­lot­tal szem­ben pénz­bün­te­tést szab­jon ki.