Főoldal » Hírek » Barátja bizalmával visszaélve lopott munkagépet egy férfi - fotóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sió­fo­ki Járá­si Ügyész­ség nagyobb érték­re elkö­ve­tett lopás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat azzal 45 éves buda­pes­ti fér­fi­val szem­ben, aki a szo­rult hely­ze­té­ben neki segí­tő barát­ját kijátsz­va lopott el, majd érté­ke­sí­tett egy hom­lok­ra­ko­dó gépet.

A vád­lott nehéz anya­gi hely­zet­be került, de egyik gye­rek­ko­ri barát­ja a segít­sé­gé­re sie­tett, és meg­en­ged­te neki, hogy az egyik roko­na tulaj­do­ná­ban lévő erdő­ben leál­lí­tott lakó­ko­csi­ban éljen ingyen. A barát meg­bíz­ta a fér­fit azzal is, hogy az erdő­te­rü­le­ten folyó faki­ter­me­lést fel­ügyel­je, ami­hez a mun­ká­la­to­kat végző vál­lal­ko­zó a hely­szín­re vite­tett egy érté­kes hom­lok­ra­ko­dó gépet is.

Az elkö­ve­tő­nek idő­köz­ben a tudo­má­sá­ra jutott, hogy egy kör­nyék­be­li gaz­dál­ko­dó ilyen gépet sze­ret­ne vásá­rol­ni, akit tele­fo­non meg­ke­re­sett, és fel­kí­nál­ta neki eladás­ra a rako­dó­gé­pet. Miu­tán a gya­nút­lan férfi sze­mé­lye­sen is meg­te­kin­tet­te a jár­mű­vet, meg­kö­töt­ték az adás­vé­te­li szer­ző­dést, a vád­lott pedig átad­ta a gép indí­tó­kul­csa­it, mivel azt nála szok­ták meg­őr­zés­re hagyni.

A férfi a hom­lok­ra­ko­dó­ért kapott 1,5 mil­lió forint­tal ezután Buda­pest­re távo­zott, ahol a kapott pénzt fel­él­te. A sió­fo­ki nyo­mo­zók azon­ban rövid idő alatt fel­de­rí­tet­ték a tör­tén­te­ket, mely­nek során lefog­lal­ták és a sér­tett­nek vissza­ad­ták a munkagépet.

Az ügyész­ség a Sió­fo­ki Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban a vád­lot­tal szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra és párt­fo­gó fel­ügye­let elren­de­lé­sé­re tett indít­ványt azzal, hogy a sza­bad­ság­vesz­tés vég­re­haj­tá­sát pró­ba­idő­re füg­gessze fel.

A fotót a Sió­fo­ki Rend­őr­ka­pi­tány­ság készí­tet­te a mun­ka­gép lefoglalásakor.