Főoldal » Hírek » Kifosztás miatt áll bíróság elé két fiatalkorú - a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járá­si Ügyész­ség vádat emelt két fia­tal­ko­rú ellen, akik 2021 nya­rán kifosz­tot­tak egy padon alvó férfit.

A vád sze­rint a két fiú 2021. júni­us 18-án, éjjel, Sal­gó­tar­ján bel­vá­ro­sá­ban fel­fi­gyelt egy padon alvó fér­fi­ra, majd a feje alól kirán­tot­ták a tás­ká­ját, benne az okira­ta­i­val, kulcs­cso­mó­já­val és tele­fon­töl­tő­jé­vel, 8.000 forint kárt okozva.

Az elvitt dol­go­kat nem talál­ták érté­kes­nek, ezért egy kuká­ba dob­ták, melyek több­sé­gét a fia­tal­ko­rú­ak köz­re­mű­kö­dé­sé­vel a nyo­mo­zók meg­ta­lál­ták, és a sér­tett­nek visszaadták.

A Balas­sa­gyar­ma­ti Járá­si Ügyész­ség a két fia­tal­ko­rú fiú­val szem­ben - mivel az eltu­laj­do­ní­tást véde­ke­zés­re kép­te­len álla­pot­ban lévő sze­mély sérel­mé­re követ­ték el - kifosz­tás bűn­tet­te miatt emelt vádat. Egyi­kő­jük­kel szem­ben javí­tó­in­té­ze­ti neve­lés alkal­ma­zá­sát, bün­te­tett elő­éle­tű tár­sá­val szem­ben pedig fog­ház­bün­te­tést indít­vá­nyo­zott, neki a fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­té­sét is le kell töl­te­nie az ügyé­szi indít­vány szerint.

Az ügy­ben a Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság dönt.