Főoldal » Hírek » Vádemelés állatkínzás miatt - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen, aki úgy vágott föld­höz egy kakast a mun­ka­he­lyén, hogy az elpusztult

A vád­ira­ti tény­ál­lás sze­rint a 25 éves férfi 2021 máju­sá­ban egy Győr mel­let­ti tele­pü­lé­sen lévő barom­fi­te­le­pen dol­go­zott. Mun­ká­ja során egy nap a kol­le­gá­i­val a tenyész­ka­ka­sok súlyát mér­ték. A ter­helt sza­bály­ta­la­nul, a nya­kuk­nál fogva emel­te fel az álla­to­kat, így adva tovább a mér­le­ge­lés­re. Mikor a mun­ka­tár­sai szóvá tet­ték, hogy nor­má­li­san, a szár­nyuk­nál fogva emel­je meg az álla­to­kat, a vád­lott nagyon indu­la­tos lett. A kezé­ben tar­tott két álla­tot nagy erő­vel a föld­höz vágta, és trá­gár sza­vak kísér­té­ben elhagy­ta az istállót.

A bán­tal­ma­zás­tól az egyik kakas a hely­szí­nen elpusz­tult, a másik­nak azon­ban semmi baja nem lett.

A férfi ellen az ügyész­ség minő­sí­tett állat­kín­zás miatt emelt vádat, és indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság elzá­rás­ra ítélje.

A nyo­mo­zást az ügy­ben a Győri Rend­őr­ka­pi­tány­ság mun­ka­tár­sai foly­tat­ták le, míg az érde­mi dön­tést vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meghozni.