Főoldal » Hírek » Nem engedte ki a lakásból a volt barátnőjét a debreceni férfi - a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki fél­té­keny­ség­ből bezár­ta volt barátnőjét.

A vád­lott és a sér­tett 2018 óta ismer­ték egy­mást, koráb­ban pár­kap­cso­lat­ban áll­tak. 2021. júli­us 5-én este tele­fo­non meg­be­szél­ték, hogy talál­koz­nak. 20 óra körül a vád­lott fel­vet­te autó­já­val a sér­tet­tet, a férfi laká­sá­ba men­tek, ahol mind­ket­ten sze­szes italt fogyasz­tot­tak és ittas álla­pot­ba kerültek.

Néhány órá­val később a sér­tett fel­vet­te a bőrönd­jét és távoz­ni készült, mivel a haj­na­li órák­ban indult vonat­tal Német­or­szág­ba. A vád­lott emi­att dühös lett és kér­dő­re vonta a nőt, hogy hová akar menni, majd közöl­te vele, hogy nem fogja elengedni.

A meg­ijedt sér­tett kisza­ladt a negye­dik eme­le­ti lakás erké­lyé­re, ahon­nan segít­sé­gért kiál­tott, mert a bejá­ra­ti ajtón nem tudott kimen­ni. A vád­lott ugyan­is kulcs­ra zárta az ajtót, a kul­csot pedig kivet­te a zár­ból. A sér­tett ököl­lel ütni kezd­te az ajtót és han­go­san segít­sé­gért kiabált.

A vád­lott ekkor oda­lé­pett a nőhöz és ököl­lel fejen ütöt­te őt. A sér­tett emi­att beütöt­te fejét az ajtó mel­let­ti fal pere­mé­be. A vád­lott ezután tovább foly­tat­ta a nő bán­tal­ma­zá­sát, a fejét több alka­lom­mal is meg­ütöt­te ököllel.

A vesze­ke­dést és a sér­tett kiál­tá­sa­it meg­hall­va több szom­széd is a vád­lott laká­sa elé ment és kihív­ták a rend­őr­sé­get. Ezt meg­hal­lot­ta a vád­lott, így a kul­csot vissza­tet­te a zárba és elfor­dí­tot­ta. A nő pró­bált elme­ne­kül­ni, de a vád­lott a kar­já­nál fogva vissza­húz­ta. Végül az egyik szom­széd­nak sike­rült kihúz­ni a sér­tet­tet a lakásból.

A vád­lott bán­tal­ma­zá­sa követ­kez­té­ben a nő a hajas fej­bőr nyolc napon belül gyó­gyu­ló repesz­tett sérü­lé­sét szen­ved­te el, azon­ban az elkö­ve­tés mód­já­ra, a bán­tal­ma­zás kitar­tó jel­le­gé­re és a sér­tett sérü­lé­sé­re figye­lem­mel a vád­lott szán­dé­ka súlyo­sabb, nyolc napon túl gyó­gyu­ló sérü­lés oko­zá­sá­ra irányult.

A Deb­re­ce­ni Járá­si Ügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben sze­mé­lyi sza­bad­ság meg­sér­té­sé­nek bűn­tet­te és súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat a Deb­re­ce­ni Járá­si­bí­ró­sá­gon. Vád­ira­tá­ban a járá­si ügyész­ség bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta. A vád­irat továb­bá mér­té­kes indít­ványt is tar­tal­maz arra az eset­re ha a vád­lott a járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sén a vád­irat sze­rint beis­me­ri tet­tét és lemond a tár­gya­lás­hoz fűző­dő jogáról.