Főoldal » Hírek » Körfűrésszel tört édesapja életére - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Fővá­ro­si Főügyész­ség vádat emelt egy 31 éves fér­fi­val szem­ben, aki hóna­po­kon keresz­tül, több­ször is meg­lop­ta, meg­aláz­ta, bán­tal­maz­ta a vele együtt élő édes­ap­ját, majd később egy kör­fű­résszel tört a sér­tett életére.

A vád­lott 2020 tava­szán köl­tö­zött édes­ap­já­hoz, annak XX. kerü­le­ti laká­sá­ba, majd az ezt köve­tő hóna­pok­ban az édes­ap­ja sérel­mé­re a vád sze­rint több bűn­cse­lek­ményt is elkö­ve­tett. Együtt­élé­sük során a vád­lott az embe­ri mél­tó­sá­gá­ban több­ször súlyo­san meg­sér­tet­te, meg­aláz­ta, szi­dal­maz­ta és állan­dó féle­lem­ben tar­tot­ta a nála gyen­gébb fizi­ku­mú sér­tet­tet, volt olyan is, hogy mások előtt meg­po­foz­ta őt. Emel­lett ebben az idő­szak­ban a vád­lott több­ször lopott is a sér­tet­től oly módon, hogy a lakás­ból külön­bö­ző érték­tár­gya­kat, jel­lem­ző­en műsza­ki cik­ke­ket tulaj­do­ní­tott el, össze­sen mint­egy 200.000 Ft érték­ben, amely­ből kábí­tó­szer fogyasz­tó élet­mód­ját fedezte.

A vád­lott 2020 augusz­tu­sá­ban egy szó­vál­tás során ököl­lel ütöt­te meg édes­ap­ját, vala­mint több­ször meg is rúgta őt, aki a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben több­szö­rös bor­da­tö­rést szenvedett.

Pár hónap­pal később, 2021. ápri­lis 4-én a vád­lott a sér­tett tudta és enge­dé­lye nél­kül, jog­ta­la­nul hasz­nál­ta annak gép­ko­csi­ját, majd még ugyan­ezen a napon, a dél­után folya­mán itta­san össze­ve­szett az apjá­val, mert az nem adott neki pénzt. A vád sze­rint a vita során a vád­lott elő­ször ököl­lel, majd egy fém fel­mo­só­nyél­lel és egy elekt­ro­mos kör­fű­résszel is bán­tal­maz­ta a sér­tet­tet, aki ennek követ­kez­té­ben sorozat-bordatörést és más súlyos sérü­lé­se­ket szenvedett.

Az elkö­ve­tés után a vád­lott üze­ne­tet kül­dött több isme­rő­sé­nek is azzal, hogy meg­öl­te az édes­ap­ját. Egyik isme­rő­se ez alap­ján érte­sí­tet­te a rend­őrö­ket, akik a lakás­ban elfog­ták a vád­lot­tat, a sér­tet­tet pedig a men­tők kór­ház­ba szállították.

A bán­tal­ma­zás - az elkö­ve­tés esz­kö­zé­re és a táma­dás inten­zi­tá­sá­ra is figye­lem­mel - a sér­tett halá­lát is okoz­hat­ta volna, annak elma­ra­dá­sa csak az idő­ben érke­ző orvo­si segít­ség­nek volt köszönhető.

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a 31 éves fér­fit, mint több­szö­rös visszaesőt,emberölés bűn­tett kísér­le­té­vel, súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­vel, kap­cso­la­ti erő­szak vét­sé­gé­vel, továb­bá jármű önké­nyes elvé­te­lé­vel és lopás­sal is vádol­ja. A főügyész­ség a vád­lot­tal szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za a vád­irat­ban, vala­mint annak meg­ál­la­pí­tá­sát, hogy a férfi fel­té­te­les sza­bad­ság­ra nem bocsát­ha­tó. A férfi jelen­leg is letar­tóz­ta­tás­ban van.

A fotók a rend­őr­sé­gi szem­lén készültek.