Főoldal » Hírek » Vádemelés a férfi ellen, aki autójával hosszasan menekült a rendőrök elöl - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt emelt vádat a Kecs­ke­mé­ti Járásbíróságon.

A vád­irat sze­rint 2022 janu­ár­já­ban Solt­vad­ker­ten a rend­őrök köz­úti ellen­őr­zést kez­de­mé­nyez­tek, azon­ban a fia­tal férfi a rend­őri jel­zés elle­né­re az autó­já­val nem állt meg és elhaj­tott a helyszínről.

Az elkö­ve­tő közel 50 kiló­mé­te­ren át tartó mene­kü­lé­se során – néhol 170-180 km/óra körü­li sebes­ség­gel köz­le­ked­ve – meg­pró­bál­ta leszo­rí­ta­ni az útról az köve­tés­be bekap­cso­ló­dó rend­őr­au­tó­kat, több KRESZ sza­bályt meg­sze­gett és a köz­úti köz­le­ke­dés­ben részt vevő gép­jár­mű­ve­ze­tők testi épsé­gét is veszélyeztette.

A rend­őrök végül egy kör­for­gal­mat lezár­va kény­sze­rí­tet­ték meg­ál­lás­ra az elkö­ve­tőt, aki még ekkor is mene­kül­ni pró­bált, neki­üt­kö­zött egy szol­gá­la­ti autó­nak, majd a rend­őri intéz­ke­dés­nek is ellenállt.

Az elkö­ve­tés óta letar­tóz­ta­tás­ban lévő bün­te­tett elő­éle­tű ter­helt beis­me­rő val­lo­mást tett és azt is elis­mer­te, hogy a veze­tés köz­ben alko­holt, míg azt meg­elő­ző­en a sze­szes ital mel­lett kábí­tó­szert is fogyasztott.

A nyo­mo­zó ügyész­ség hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak és köz­úti veszé­lyez­te­tés, továb­bá kisebb kárt okozó ron­gá­lás, ittas álla­pot­ban elkö­ve­tett jár­mű­ve­ze­tés, vala­mint kábí­tó­szer fogyasz­tá­sá­val elkö­ve­tett kábí­tó­szer bir­tok­lás bűn­cse­lek­mé­nyé­vel vádol­ja a 20 éves férfit.

Vád­ira­tá­ban az ügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a bíró­ság ítél­je a fér­fit hal­ma­za­ti bün­te­té­sül vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­tés­re és vég­le­ges hatá­lyú jár­mű­ve­ze­tés­től eltiltásra. 

Az ügy­ben koráb­ban – fotók­kal – kiadott köz­le­mény itt érhe­tő el: https://ugyeszseg.hu/orizetben-a-ferfi-aki-kozel-50-kilometeren-keresztul-menekult-a-rendorok-elol-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/.