Főoldal » Hírek » Apjával együtt árulták a marihuánát – vádemelés – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye - rendőrségi videóval és fotókkal

A vád sze­rint egy 46 éves férfi drog­gal keres­ke­dett Buda­pes­ten, amely­ben édes­ap­ja is köz­re­mű­kö­dött. Elfo­gá­suk­kor jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert, mér­le­ge­ket és kész­pénzt is lefog­lal­tak a nyo­mo­zók. A Fővá­ro­si Főügyész­ség vád­ira­tá­ban fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za a csa­lá­di páros ellen.

A vád­irat sze­rint egy 46 éves férfi 2018-2019-ben mari­hu­á­ná­val keres­ke­dett, ame­lyet rész­ben XVI. kerü­le­ti laká­sá­ban, rész­ben 69 éves édes­ap­ja XI. kerü­le­ti ott­ho­ná­ban tárolt, és elő­ze­tes egyez­te­tést köve­tő­en érté­ke­sí­tett a vevő­kö­ré­be tar­to­zó sze­mé­lyek részé­re. Az apa tisz­tá­ban volt fia kábítószer-terjesztői tevé­keny­sé­gé­vel és ahhoz segít­sé­get nyúj­tott egy­fe­lől azál­tal, hogy a kábí­tó­szer táro­lá­sá­hoz ren­del­ke­zé­sé­re bocsá­tot­ta a XI. kerü­le­ti laká­sát, más­fe­lől azzal, hogy a laká­son alkal­man­ként maga is kiszol­gál­ta azo­kat a vásár­ló­kat, akik­kel elő­ze­te­sen a fia egyez­tet­te le a meg­ren­delt kábítószer-mennyiségeket.

 

A Buda­pes­ti Rendőr-főkapitányság nyo­mo­zói fel­de­rí­tet­ték a bűn­cse­lek­ményt, és 2019 novem­be­ré­ben őri­zet­be vet­ték a két fér­fit, vala­mint lefoly­tat­ták a nyo­mo­zást. A két ter­helt maga is fogyasz­tott kábí­tó­szert, mielőtt elfog­ták volna őket. A nyo­mo­zók a laká­sok­ban jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szert, digi­tá­lis mér­le­ge­ket és cso­ma­go­ló­anya­got, vala­mint kész­pénzt fog­lal­tak le.

 

A Fővá­ro­si Főügyész­ség a vád­lot­tak­kal mint társ­tet­te­sek­kel szem­ben jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a Fővá­ro­si Tör­vény­szék­re, és velük szem­ben vég­re­haj­tan­dó fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta. A főügyész­ség emel­lett pénz­bün­te­tés, vala­mint köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sá­ra és a fia­ta­labb fér­fi­val szem­ben vagyon­el­kob­zás­ra is indít­ványt tett a vádiratban.

A rend­őr­ség által koráb­ban kiadott, vide­ót és fotó­kat is tar­tal­ma­zó köz­le­mény itt érhe­tő el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/csaladi-vallalkozasban-arultak-a-drogot#5