Főoldal » Hírek » Villamoson fosztotta ki az alvó utast - az ügyészség bíróság elé állította - videóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XI. és XXII. Kerü­le­ti Ügyész­ség gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tott bíró­ság elé egy 38 éves fér­fit, aki pár hét­tel ezelőtt kifosz­tott egy alvó utast Újbu­dán, a vég­ál­lo­má­son vára­ko­zó vil­la­mo­son. A bíró­ság a fér­fit jog­erő­sen 10 hónap bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te, amely­nek vég­re­haj­tá­sát 2 év 4 hónap pró­ba­idő­re felfüggesztette.

A vád­dal egye­ző­en meg­ál­la­pí­tott tény­ál­lás sze­rint a férfi 2022. októ­ber 29-én, haj­nal­ban, a XI. kerü­let, Móricz Zsig­mond kör­té­ren, a vég­ál­lo­má­son vára­ko­zó 6-os számú vil­la­mo­son figyelt fel az alvó utas­ra. A ter­helt kihasz­nál­ta a férfi véde­ke­zés­re kép­te­len álla­po­tát, benyúlt a nad­rág­já­nak zse­bé­be, és onnan eltu­laj­do­ní­tot­ta a sér­tett mint­egy 200.000 forint érté­kű mobiltelefonját.

A rend­őrök az elkö­ve­tőt még a vil­la­mo­son elfog­ták, a tele­font nála meg­ta­lál­ták, lefog­lal­ták, majd a sér­tett részé­re kiadták.

A Buda­pes­ti XI. és XXII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a 38 éves bün­tet­len elő­éle­tű fér­fit gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé. A tár­gya­lá­son lefoly­ta­tott bizo­nyí­tás alap­ján a Budai Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság a fér­fit vád­dal egye­ző­en, kifosz­tás bűn­tet­té­ben bűnös­nek mond­ta ki, és ezért őt 10 hónap bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te, amely­nek vég­re­haj­tá­sát 2 év 4 hónap pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tet­te. Az íté­let jogerős.

A fel­vé­te­len a bűn­cse­lek­mény látható.