A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 40 éves kiskunhalasi férfi és két bűntársa ellen, akik 2018 szeptembere és 2019 februárja között több mint 25 házat és gépkocsit törtek fel, hogy készpénzt, ékszereket és más értékeket lopjanak.

A 40 éves kiskunhalasi vádlott és egyik bűntársa, egy 43 éves kiskunhalasi férfi elhatározták, hogy lakatlan kiskunhalasi házakba törnek be és onnan értékeket – elsősorban készpénzt és arany ékszereket – lopnak.

A vádlottak 2018 szeptembere és 2019 februárja között együtt összesen 22 ingatlanba mentek be, a legtöbb esetben az ajtó vagy az ablak betörésével, de volt olyan ház is ahova rongálás nélkül jutottak be. A két vádlott a házakon kívül három parkoló autót is feltört, amelyek közül egyet 90.000 forint kárt okozva megrongáltak, a másikból készpénzt, zálogjegyeket és okmányokat loptak, míg a harmadik gépkocsi esetében zsákmány nélkül távoztak.

A feltört házak esetében a vádlottak válogatás nélkül vitték az értékeket: javában festményeket, ékszereket, berendezési tárgyakat loptak, de halasi csipkét, szarvas trófeát és szalámikat is zsákmányoltak. Több esetben csak kutatást végeztek, de nem tudtak semmit elvinni.

A 40 éves férfi egyedül is feltört egy garázst, de innen nem vitt el semmit. Egy betörést pedig az ügy harmadik vádlottjával, egy 37 éves kiskunhalasi férfivel együtt követett el, ekkor Harkakötönyben egy tanyát törtek fel, ahonnan hűtőszekrényt, fagyasztót és egyéb tárgyakat loptak.

A sértetteket ért teljes kár több mint 3 millió forint volt, ezen belül a legkisebb zsákmány 10.000, míg a legnagyobb több mint 1 millió forint volt. A kár egy része megtérült.

A vádlottak közül a két idősebb férfi letartóztatásban van, míg a 37 éves vádlott szabadlábon védekezik. A járási ügyészség a vádlottakat többrendbeli lopás bűntettével és vétségével, valamint rongálás és közokirattal visszaélés vétségével vádolja azzal, hogy a 37 éves vádlottnak csak egy lopás miatt kell felelnie. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.