A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly év végén okozott életveszélyes sérüléseket az őt rendszeresen zaklató édesapjának.

A vádirat szerint a vádlott édesanyjával élt szegedi ingatlanukban, ahonnan a szülők válása miatt az édesapja korábban már elköltözött. Ennek ellenére az apa több alkalommal is váratlanul megjelent az ingatlanban, ahol nem látták szívesen, ebből számtalan konfliktus alakult ki. A sértett egyébként italozó életmódot folytatott és agresszíven is viselkedett. ezért többször kellett őt elzavarni.

A férfi 2018. november 21-én este 9 óra körüli időben jelent meg ismételten a vádlott és édesanyja által lakott ingatlannál, majd a redőnyön bekopogtatva hívogatta  a vádlottat, hogy jöjjön ki, mert vele szeretne beszélni. A vádlott felszólította apját, hogy távozzon el, nem akar vele találkozni, majd mivel a kérése nem talált meghallgatást, a házból kihozott egy közel 80 cm hosszúságú baseball ütőt és három alkalommal felsőtesten megütötte a sértettet, aki ezt követően elhagyta az ingatlant.

Másnap a férfi egy bevásárlóközpontban rosszul lett, a biztonsági őrök hívattak részére mentőt, majd súlyos, életveszélyes állapotban kórházba szállították. A sértetten lépszakadás miatt műtétet végeztek el és a lépét eltávolították. A sértett bordatörést is elszenvedett a vádlotti bántalmazás következtében, sérülései közvetlenül életveszélyesek voltak.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.