A Tatabányai Járási Ügyészség a közveszéllyel fenyegetés bűntette és a kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki bombariadó előidézésével  akart kárt okozni munkáltatójának.

A gyanú szerint a férfi 2019. június 21-én rábírta gyermekkorú fia fiatalkorú barátnőjét, hogy telefonon hívja fel az esztergomi gyárat és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, ezért ürítsék ki a területét. A felbujtásnak a fiatalkorú elkövető 14 óra 30 perckor  eleget tett.  A telefonálás után a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így kb. tíz millió forint kár keletkezett.

A férfi a cselekményét azért követte el, mert bosszút akart állni a gyáron egy korábbi sérelme miatt.

A férfi büntetett előéletű, többszörös visszaeső, büntetőeljárás van vele szemben lopás bűntette miatt, amely ügyben az ügyészség a vádemelésről a /feszitovasat-hasznaltak-a-betoreshez-vademeles/ oldalon adott ki sajtóközleményt.

A férfi letartóztatását a bíróság 2019. június 24-én rendelte el.

Az ügyészség álláspontja szerint továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy az elkövető a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő  bűncselekményt követne el, ezért indítványozta a letartóztatás két hónappal történő meghosszabbítását.

A nyomozási bíró a férfi meghallgatása alapján a letartóztatást 2020. február 24-ig meghosszabbította.

Hozzászólások lezárva.