A Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt két nő és egy férfi ellen csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt.

A vádlottak közül a két nő pénz ellenében szexuális kapcsolatot tartott fenn a sértett férfival úgy, hogy egymásról nem volt tudomásuk. 2018. augusztus hónap első napjaiban az egyik nő a sértett ózdi házában tartózkodott, és éjjel is nála maradt, mivel már előzőleg felvetődött, hogy odaköltözik. A lakásban a hajnali órákban azonban megjelent a másik nő, aki egy férfival érkezett. A két nő összetalálkozott, és felháborodtak azon, hogy a sértettnek mindkettőjükkel viszonya van, és úgy ítélték meg, hogy ezáltal a férfi anyagilag megkárosította őket, így elhatározták, hogy mintegy kárpótlásként, a férfitől pénzt vagy használati tárgyakat vesznek el. Veszekedtek a sértettel, és hogy akaratukat érvényesítsék, mind a ketten bántalmazták a férfit, többször megütötték, felpofozták. Az egyik nő eközben pénzt követelt tőle, de a férfi azt mondta, hogy nincs pénze, erre mindkét nő átkutatta a ház helyiségeit.

A sértett elindult a házból, hogy segítséget kérjen, azonban a nőkkel együtt lévő férfi vádlott – hogy a társai cselekményét biztosítsa – utánament és visszavezette a házba, majd hátracsavarta a kezeit, és egy ruhaneművel összekötötte, száját szintén egy ruhadarabbal betömte. E közben az egyik nő értéktárgyakat vett magához és eltávozott, míg a másik nő is összekészített vagyontárgyakat, de férfi vádlott-társával együtt a házban maradtak, és másnap reggel a nő felszólította a sértettet, hogy menjenek el bankautomatához pénzt felvenni.

A nő egy ismerősét hívta, aki gépkocsival elvitte őt, vádlott-társát és a sértettet Ózd belvárosában lévő egyik bankautomatához, ahol a sértett 1 000 Ft-ot vett le a számláról, mivel összesen csak ennyi volt rajta. A nő a pénzt elvette, és a közeli boltban elköltötte.

Ezután a nő mindannyiukat visszavitette az ismerősével a sértett házába, ahol tovább keresgélt számára hasznosítható értéktárgyakat, azonban a sértett ezt kihasználva, kiment az épületből és rendőri intézkedést kért. A rendőrök kiérkezésükkor a nő a lakásban aludt, mivel időközben nagyobb mennyiségű nyugtató hatású gyógyszert vett be.

A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódásos sérülést szenvedett el, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.