A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt távmeghallgatás útján bíróság elé állította azt a férfit, aki Szabadszálláson egy este alatt öt idős ember házába is bement, hogy lopjon.

A vád szerint a szabadszállási férfi 2020. február 29-én, késő este, első áldozata udvarára a kerítésen átmászva jutott be. Ott egy fém kerti székkel be akarta törni a ház ablakát, de a bent tartózkodó idős asszony tetten érte, ezért a tolvaj elmenekült és nem sikerült elvinnie semmit.

Következő három áldozata házába egyedül élő idős sértettekhez – szintén a kerítésen át, majd a nyitott ablakon bemászva jutott be. A lakásban értékek után kutató tolvajt az idős asszonyok mindhárom esetben megzavarták, ezért csak egyiküktől vitt el egy 500,- forint értékű szövet szatyrot. Aznap esti utolsó akciója során egy társasház nyitott udvaráról egy 65 ezer forint értékű elektromos kerékpárt lopott el. A férfit a rendőrök még aznap előállították, a lopott kerékpárt lefoglalták és azt a sértett visszakapta.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság hatékony nyomozását követően a letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek számító férfit az ügyészség példás gyorsasággal, tegnap, távmeghallgatás útján bíróság elé állította.

A Kunszentmiklósi Járásbíróság a férfit az ügyészség indítványával egyezően bűnösnek mondta ki és vele szemben egy év kilenc hónap börtönbüntetést szabott ki, továbbá három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, egyben letartóztatását a bűnismétlés és a szökés veszélye miatt fenntartotta. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Hozzászólások lezárva.