Az Ajkai Járási Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a két ajkai gyanúsítottnak, akik 2017. november 3-án, a késő délutáni órákban, értékeinek megszerzése végett egy 70 év feletti férfit bántalmaztak.

A megalapozott gyanú szerint a 40 éves nő és az 54 éves férfi egy bisztróban figyelt fel az idős sértettre, és amikor az a vendéglátóhelyről távozott, követni kezdték. A két gyanúsított a sértettet az egyik lépcsőházba belökte, majd ott értékeinek megszerzése végett bántalmazták a földön fekvő férfit. A gyanúsítottak a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket elszenvedett sértettől az aranyláncát és a pénztárcáját tulajdonították el.

Cselekményük miatt a gyanúsítottakkal szemben felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, valamint – szintén a sértett korára, egészségi állapotára figyelemmel – súlyos testi sértés minősített esete miatt folyik az eljárás.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.