A Tatai Járási Ügyészség 2018. december 6-án rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járásbírósághoz, amely 2019. április 2-án előkészítő ülést tartott.

A vádirati tényállás szerint a férfi vádlott és élettársa egy tatai családi házban élt, ahol időnként megjelent a sértett, és ott aludt. A sértett a telefonját a házban felejtette, ezért 2018. július 14-én megjelent a háznál, és a vádlottól a telefont visszakérte. A vádlott a telefont kivitte az utcán várakozó sértettnek, és átadta neki. Ezután azonban a vádlott és a sértett összevesztek, ennek során az elkövető felpofozta sértettet, aki ekkor kezében tartotta az 1.500,-Ft. értékű élelmiszer segélycsomagját, amit előzőleg a Családsegítő Szolgálattól kapott.

A vádlott a csomagot a sértett kezéből kivette azzal a megjegyzéssel, hogy az kell az élettársának. A sértett hiába kérte vissza a csomagot, a vádlott nem adta vissza neki, hanem – azért, hogy a csomagot megtartsa-, legalább három alkalommal az arcán megrúgta a sértettet, aki ettől elesett, és már nem merte követelni a csomag visszaadását. A vádlott a bántalmazással a sértettnek orrcsonttörést és hámhorzsolásos sérüléseket okozott.

Az előkészítő ülésen az ügyészség a büntetés konkrét mértékére tett indítványt arra az esetre, ha a  vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri.

A büntetlen előéletű vádlott a kihallgatása során a bűncselekmények elkövetését beismerte, a beismerő nyilatkozatát a bíróság elfogadta. Ere figyelemmel további bizonyításra nem került sor, a bíróság az ítéletét az előkészítő ülésen meghozta.

A Tatai Járásbíróság elfogadta az ügyészség mértékes indítványát, ennek alapján a vádlottat 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, és 1.500,-Ft vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált.

Hozzászólások lezárva.