A két ittas fiatal mentősök járműveit rongálta meg a belvárosban; a kerületi ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította, a bíróság 450.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte őket.

A vád szerint két 20 éves brit állampolgár 2019. szeptember 7-én a hajnali órákban egy társasággal, ittas állapotban – hangosan kiabálva – haladtak az V. kerület, Markó utcában, a Mentőpalota előtt. Az utcán parkoltak a mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentősök járművei. A két férfi az egymás mögött parkoló gépkocsikra felmászott és azokon végigyalogolt, amelynek következtében a gépjárművek motorháztetői, tetői, és csomagtartói behorpadtak.  A két terhelt a cselekményével az egyes gépkocsikban 220 ezer és 1,1 millió forint közötti kárt okozott.

A rendőrség a két férfit azonosította és őrizetbe vette.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat rongálás bűntette és többrendbeli rongálás vétsége miatt a cselekménytől számított 5 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki vád szerint és mindkettőjüket 450.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Hozzászólások lezárva.