A Tatabányai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot két móri férfival szemben. A büntetőeljárást a magyar hatóságok 2018. február 12-én vették át a szlovák hatóságoktól.   

A vádirati tényállás szerint ismeretlen személy 2016. június 14. és 17. napjai között 6 darab hamis 500 EUR címletű bankjegyet adott át vádlottaknak forgalomba hozatala céljából.

Az első két bankjegyet Komáromban, egy parkolóban adta át a vádlottaknak azzal, hogy azokat a szlovákiai Komárnoban, egy kaszinóban felváltassák, a kapott pénz egy részén nyerőgépen játszanak, majd a fennmaradó összeget adják át a számára, amelyért 100 eurót ígért nekik.

A vádlottak 2016. június 14. napján 23 óra és 2016. június 15. napján 01 óra közötti időben  felváltatták a kaszinóban a hamis bankjegyeket, a kapott pénzből összesen 200 eurót eljátszottak, majd a fennmaradó 800 eurót átadták az ismeretlen megbízónak.

Az ismeretlen személy a második alkalommal Komárnóban adott át a másodrendű vádlottnak egy darab hamis bankjegyet, amelynek felváltásáért 50 eurót ígért. A másodrendű vádlott 2016. június 15. napján a délutáni órákban, az elsőrendű vádlott segítségével ugyanabban kaszinóban felváltatta a hamis bankjegyet, majd a kapott pénzből 50 eurót eljátszott, a felváltott pénzből 450 eurót átadott a megbízójának, akitől 50 eurót kapott.

Az ismeretlen megbízó a harmadik alkalommal szintén Komárnóban adott át a másodrendű vádlottnak 3 darab hamis bankjegyet, hogy azokat az előbbi helyen felváltassa, az így kapott pénzt adja át a számára, amely tevékenységért cserében 100 eurót ígért.

A férfi 2016. június 17. napján 22 óra körül érkezett a kaszinóba, ahol a bankjegyeket átadta egy alkalmazottnak azért, hogy azokat felváltassa, aki azonban azokat a nyerőgép bankjegyvizsgálójába helyeztette, amely után a biztonsági szolgálatot értesítette, akik a vádlottat visszatartották, majd a szlovák rendőrség részére átadták.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat – amennyiben a bűncselekmény elkövetését előkészítő ülésen beismerik – egyaránt 4 év börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság az elsőrendű vádlottat 156.890,-Ft., a másodrendű vádlottat 313.775,- Ft.  vagyonelkobzásra is ítélje.

Hozzászólások lezárva.