A Balassagyarmati Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú elkövetővel és felnőtt társával szemben, akik egyikük 94 éves dédapját rabolták ki.

A vád szerint a vádlottak, akik unokatestvérek, miután megtudták, hogy nyugdíja érkezett a fiatalkorú vádlott dédapjának, 2018. november 19. napján, hajnali 4 óra körül megjelentek annak házánál és oda ismeretlen módon bementek. Amíg a felnőttkorú vádlott a konyhában figyelt, a fiatalkorú társa az ágyban alvó sértettre térdelt, lámpával az arcába világított és pénzt követelt tőle, miközben ököllel a vállán megütötte. Az idős férfi nem adott pénzt a dédunokájának, aki emiatt őt az ágyról lerántotta és a párna alatt elhelyezett 70.000,- Ft készpénzt elvette. Az így megszerzett pénzen társával megosztoztak.

Másnap, szintén a hajnali órákban a fiú egyedül ment el a sértetthez azért, hogy a maradék nyugdíját megszerezze. Ez alkalommal is az alvó férfira térdelt, miközben az arcát ütötte és a többi pénzt követelte tőle. Mikor a sértett nem adott neki pénzt, az ágyból kirángatta, az ágyat átkutatta, de újabb pénzösszeget már nem talált. Mialatt a dédunokája az ágyat kutatta át, a sértett magához vett egy csőfogót és azzal védekezésképpen fejen ütötte a fiatalt, aki emiatt nyomban távozott a helyszínről.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, társával szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában.

Hozzászólások lezárva.