A vád szerint az 52 éves román állampolgárságú férfi tavaly augusztus 20-án ittasan ült autóba, majd indulás után szinte azonnal balesetet okozott, amelyben a mellette ülő utasa a helyszínen életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott 2016. augusztus 20-án az esti órákban, egy III. kerületi rendelőintézet parkolójában ittas állapotban beült a gépkocsijába. Mellette, a jobb első ülésen foglalt helyet az utasa, aki a biztonsági övét beszálláskor nem kötötte be.

A vádlott elindult az autóval, és a parkolóból kiállva, kis ívben jobbra, a Váradi utcára kanyarodott.

Ugyanebben az időben a Váradi utcán – a vádlotthoz képest balról-jobbra – elsőbbségi helyzetben közlekedett  egy másik gépkocsi, ami éppen a kereszteződéshez ért.

A vád szerint a vádlott ittasságából eredően a másik járművet nem észlelte, és a kereszteződésbe lassítás, valamint elsőbbségadás nélkül hajtott be, amelynek következtében a szabályosan közlekedő gépkocsinak ütközött. A vádlott által vezetett gépkocsi az ütközés hatására két fának is nekicsapódott, amire végül nyugalmi helyzetbe került.

A vádlott utasa a baleset során elszenvedett súlyos sérülései miatt a helyszínén életét vesztette. A balesetben a vádlott is súlyosan megsérült.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

 

 

Hozzászólások lezárva.