A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki nem bírta elviselni, hogy az élettársa a közös italozás közben küldte le a lakásból, emiatt kést vett magához, és azzal italozó társainak súlyos sérüléseket okozott.

A vádirati tényállás szerint a férfi vádlott és élettársa egy tatabányai lakásban éltek, őket 2017. november 1-én meglátogatta a nő testvére és annak barátja. A lakásban a vádlott, az élettársa, és a vendégek szeszesitalt fogyasztottak, és a délutáni órákban a vádlott és élettársa összevesztek. A nő közölte a vádlottal, hogy már nem szereti, felszólította, hogy a lakásból költözzön el, mire az ittas vádlott feldúlt állapotában egy 20 cm pengehosszúságú kést vett magához.

A vádlott a késsel élettársa felé fordult, akit mellkasa magasságában többször kis erővel megszúrt, azonban a sértett belenyúlt a kés pengéjébe, ezért a szúrások nem érték el, a jobb kezének középső ujja viszont megsérült.

A vádlott ezután az egyik vendégéhez fordult, és a kést a fokrészével a nyakához nyomta, majd hirtelen és erőteljes mozdulattal végig húzta azt a sértett torkán, emiatt a sértettnek 3-4 cm hosszú zúzódása keletkezett. Amennyiben a penge élrészével történt volna a bántalmazás, úgy a sérülés elhelyezkedésére, és a használt késre figyelemmel a nyaki érsérülés bekövetkezésének reális lehetősége miatt életveszélyes állapot is bekövetkezhetett volna.

Az elkövető ezután a sógorára támadt, két alkalommal szúrt felé a késsel. A szúrások azért nem találták el a sértettet, mert az védekezésül egy széket kapott maga elé, és azzal fejbe ütötte a vádlottat, majd elvette tőle a kést is, így ártalmatlanította. A vádlott a sértetteket azok bántalmazása közben megöléssel fenyegette.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat középmérték körüli tartamú börtönbüntetésre, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság a szabadságvesztés tartamát 3 évben határozza meg.

 

Hozzászólások lezárva.