A Kaposvári Járási Ügyészség két ügyben is gyorsított eljárásban állította bíróság elé azokat a vádlottakat, akik kirakatot, illetőleg buszmegállót rongáltak meg 2019 márciusában.

A két esetre alig egy héten belül történt, és mindkettőben jelentős szerepe volt az elkövetők alkoholfogyasztásának. Az első esetben egy fiatal – de garázdaság miatt már korábban is elítélt – férfi Kadarkúton, a buszmegállóban italozott a barátnőjével, amikor vitatkozni kezdtek. A vádlott ennek során indulatos lett és azt a fedett buszmegálló egyik oldalüvegén vezette le úgy, hogy abba két alkalommal ököllel beleütött 55.000,-Ft kárt okozva.

A hétfői napon megtartott tárgyaláson a Kaposvári Járásbíróság a vádlottat 160 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, amely jogerőre is emelkedett.

A másik esetben egy idősebb, de szintén büntetett előéletű vádlott Kaposváron, a Színház park mellett található egyik üresen álló üzlet kirakatüvegét törte be fényes nappal egy bottal úgy, hogy a sértettnek ezzel közel 150.000,-Ft kárt okozott.

A keddi bíróság elé állítás során az idősebb férfit– az ügyészi álláspontot osztva – 6 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte a bíróság, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet szintén jogerőre emelkedett.

Hozzászólások lezárva.