A Komáromi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a két budapesti nővel szemben, akik alkoholos itallal leitatták, gyógyszerrel elkábították a sértett férfit, akinek értékeit magukhoz vették és távoztak a lakásból.

A vád szerint a két budapesti nő 2017. április 21-én, éjfélkor, a sértett férfi komáromi lakásában szexuális szolgáltatás nyújtásának ígéretével jelent meg. A nők a férfit szeszes itallal itatták, nyugtató hatású gyógyszert porrá törtek, azt vágyfokozóként átadták a sértettnek, aki azt felszívta az orrába. A férfi  emiatt rosszul lett, majd elájult. A nők ezután az öntudatlan állapotban lévő sértett lakásából eltulajdonítottak kettő márkás órát, játékkonzolt, gitárt, erősítőt, márkás mobiltelefont, amelyek együttes értéke: 391.570,- Ft. A kifosztással okozott kár nem térült meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a bíróság  a vádlottakat két – két év, végrehajtásában négy – négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 200.000-200.000,- Ft pénzbüntetésre ítélje. A próbaidőre rendelje el a vádlottak pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezze az elkövetőket, hogy fizessék meg  a sértettnek okozott kárt.

 

Hozzászólások lezárva.