A Nógrád Megyei Főügyészség egy 57 éves Nógrád megyei férfi letartóztatására tett indítványt, aki 2020. október 11-én erősen ittas állapotban mellkason szúrta fiát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. október 11-én reggel 8 óra körül már erősen ittas állapotban otthonában hangoskodott. Családtagjai még pihenni szerettek volna, ezért a felnőtt, de vele együtt élő fia átment a szobájába és elvette tőle a pálinkásüveget azzal, hogy ha csendben marad, akkor visszakapja.

A férfi tovább kiabált, sértegette családtagjait, és fenyegetőzött, a fia ezért apja fölé hajolva újra arra kérte, hogy maradjon csendben.

A férfi ekkor felkapta a mellette álló kis asztalon elhelyezett, kb. 10 cm pengehosszúságú kést, és „Megöllek!” felkiáltással a fia mellkasába döfte.

A sértett szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedett, de a súlyosabb, vagy halálos eredmény elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A Balassagyarmati Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a férfi fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges, de az a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

A helyszínen készült felvételek az alábbi linken megtekinthetőek:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-az-emberoles-kiserlet-feltetelezett

Hozzászólások lezárva.