A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy szír férfi 2019. november 12-én, 22 óra körül, mint idegenrendészeti őrizetes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság őrzött szálláshelyén tartózkodott.

A szolgálatot ellátó rendőr főtörzsőrmester a házirend alapján felszólította a gyanúsítottat, hogy az engedélyezett szabadidős tevékenységet fejezze be, és a kezét felé nyújtva jelezte, hogy az asztalitenisz ütőt és a labdát adja át. A gyanúsított ennek nem tett eleget, egyre közelebb lépett a rendőr főtörzsőrmesterhez és az ütővel többször felé csapott. Ekkor egy rendőr zászlós sietett a kollégája segítségére, akit a tőle kartávolságra álló gyanúsított kezét ökölbe szorítva, két alkalommal megpróbált megütni.

A rendőrök a támadás elől mindkét alkalommal sikeresen kitértek.

Az ügyészség 2019. november 13-án gyanúsítottként hallgatta ki a szír elkövetőt, ezután őrizetbe vételét rendelte el és indítványt tett a bírósághoz letartóztatásának elrendelésére.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását a 2019. november 15-én tartott ülésen az ügyészi indítványban foglaltak szerint elrendelte az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra.

A személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendeléséről szóló végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Hozzászólások lezárva.