A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája emberölés bűntette miatt meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinak, aki megölte a feleségét.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. szeptember 01-jén, este egy tatai ingatlanban minden ok nélkül előbb egy baltával, több alkalommal a feje tetején megütötte a feleségét, majd egy vadászkéssel háromszor mellkason szúrta. A sértett a helyszínen az életét vesztette. Ezt követően a gyanúsított értesítette a rendőrséget, és a rendőröket a helyszínen megvárta.

A gyanúsított letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2019. szeptember 3-án elrendelte.

Az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, személy elleni erőszakos, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

A járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást 2020. szeptember 3-ig meghosszabbította.

 

Hozzászólások lezárva.