A Pécsi Ítélőtábla másodfokon is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki idős szomszédját fejszével agyonverte, majd egyes értéktárgyait eltulajdonította.

A 28 éves túronyi férfi 2016. május közepén a 81 éves, német állampolgárságú szomszédjának házához tartozó melléképületből műszaki cikkeket kívánt eltulajdonítani. A sértett a vádlottat észrevette, aki ezért a sértett fejére a nála lévő fejszével több ütést mért. A sértett életét vesztette. A vádlott a házból pénzt, okiratokat, és ingóságokat tulajdonított el.

A Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletével a vádlottat nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a szabadságvesztésből legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítés végett fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy az életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésből történő feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évre enyhítette.

Hozzászólások lezárva.