Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 28 éves nővel szemben, aki egy Heves megyei településen bántalmazta a helyi papot.

A sértett november 10-én délelőtt keresztelőt tartott, melyen – a szülők kívánságának megfelelően – két gyermeket is a keresztség szentségében részesített. Az ünnepélyes szertartásról távozóban a plébános már utcai ruhában a templom lépcsőjén ment éppen lefelé, amikor megállította őt a vádlott. A nő számon kérte, hogy miért keresztelték meg nélküle a kicsik egyikét, valamint a sértett szemére vetette, hogy a távollétében úgy került sor a keresztelőre, hogy a gyermeket nem ő tarthatta a keresztvíz alá. Szidalmazta a plébánost, köpött is felé, majd amikor a közelébe ért jobb ököllel két alkalommal arcul ütötte a papot, akinek az utolsó pillanatban sikerült lekapnia a szemüvegét, így nem szenvedett sérülést, de  a bal arcán bőrpír keletkezett.

A plébános az eset után nyomban értesítette a rendőrséget, melynek járőrei a lakásán fogták el az ittas terheltet, aki letagadta előttük a bűncselekmény elkövetését.

Tekintettel arra, hogy az egyházi személyek a törvény rendelkezése értelmében közfeladatot látnak el, a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a nőt. A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség – a közterületen, mások jelenlétében bántalmazott sértett személyére és hivatására is tekintettel – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az elkövetővel szemben börtönbüntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel, ugyanakkor állapítsa meg, hogy a vádlott előzetes mentesítésben nem részesíthető, mivel arra nem érdemes.

Hozzászólások lezárva.