A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal 38 éves kaposvári férfival szemben, aki a nyílt utcán fosztott ki egy idős asszonyt.

A vádlott 2018 februárjában ismerősével sétált Kaposvár egyik forgalmas útszakaszán, amikor felfigyelt az idős és betegségei miatt nehezen közlekedő sértettre, aki éppen a bevásárlásból tartott hazafelé. A vádlott az idős asszonyra utalva még oda is szólt ismerősének, hogy „ez jó préda lesz”.

A vádlott ezután hátulról közelítette meg a sértettet, majd az alkalmas pillanatban egy erőteljes mozdulattal kirántotta a sértett kezéből a táskáit, és azokkal elfutott. A vádlott a bűncselekménnyel 9.200 forint készpénzt, az asszony iratait, és a bevásárlásból származó különböző árucikkeket szerzett meg.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a szabadságvesztés tartamát 2 évi börtönbüntetésben határozza meg a bíróság.

Hozzászólások lezárva.