A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy fiatalkorú férfi letartóztatását, aki egy borsodi községben, a lakásukba éjjel besurranva akarta megszerezni  szomszédai értékeit.

A nyomozás adatai szerint 2020. június 28 -án éjjel a gyanúsított a lakásának közvetlen szomszédjában lévő családi házba besurrant, és az ott külön lakrészben alvó férfi védekezésre képtelen állapotát kihasználva, eltulajdonítási szándékkal magához vette a sértett táskáját a benne lévő különböző ruhaneműkkel, pénztárcával és készpénzzel továbbá a sértett és hozzátartozói személyes irataival együtt.

Ezt követően átment egy másik helyiségbe, majd az ott alvó nő szintén védekezésre képtelen állapotát kihasználva az ágya mellől elvette a mobiltelefonját és két pár sportcipőt.

Mikor a gyanúsított a szekrényben kezdett volna értékek után kutatni, a sértett nő és egyik hozzátartozója a zajra felébredtek. A két nő először azt hitte, hogy egyik rokonuk járkál a sötétben, majd mikor felismerték a gyanúsítottat közölték vele, hogy értesítik a rendőrséget.  Ezt hallva a gyanúsított a magához vett dolgok egy részét hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A nyomozó hatóság a büntetett előéletű fiatalkorút – akivel szemben vagyon elleni bűncselekmények miatt számos másik büntetőeljárás is folyamatban van – kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A Miskolci Járásbíróság – figyelemmel a bűncselekmény különös tárgyi súlyára – az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, és a bűnismétlés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.