A Tatabányai Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki tehergépkocsijával nem kellő mértékben tartott jobbra és emiatt elütötte a szabálytalanul az úttesten közlekedő gyalogost, aki nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett.

A vád szerint a férfi 2018. április 16-án, 8 óra 20 perc körül, borult időben, azonban jó látási és gyér forgalmi viszonyok mellett, 30 km/óra sebességgel közlekedett teherautóval Baj egyik utcájában. A vádlott úgy haladt az úttesten, hogy nem kellő mértékben tartott jobbra, ezért a járműve bal oldali elejével nekiütközött az úttesten és nem a járdán közlekedő gyalogosnak. A sértett az ütközés hatására az útpadkára esett.

A baleset során a sértett nyolc napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 100.000,- Ft összegű pénzbüntetésre és egy év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 431.118,- Ft összegű bűnügyi költség viselésére.

Hozzászólások lezárva.