A Debreceni Járási Ügyészség orvvadászat bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy Hajdúhadház melletti erdőben tiltott eszközzel vadászott

A férfi 2019. január 31. napján vadászni akart egy Hajdúhadház melletti erdős területen, ezért egy vadászlesre felment és ott lőállást foglalt.

Ismeretlen személy értesítette a rendőrséget, akik délután megjelentek a vadászlesnél és ellenőrzés alá vonták a vádlottat.

A rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy a vádlott a vadászfegyverére egy olyan céltávcsövet szerelt, ami optikai elektronikus képjavító berendezéssel van ellátva és lehetővé teszi, hogy a fegyvert rossz látási viszonyok mellett is használhassák.

Az irányadó jogszabályok értelmében a vádlott által használt optikai elektronikus eszköz tiltott vadászati eszköznek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben orvvadászat bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a lefoglalt hőkamerás céltávcsövet kobozza el.

Hozzászólások lezárva.