Egy férfi harminckét banknak és cégnek küldött levelet, amelyben életveszélyes fenyegetéssel kísérelt meg kriptovalutát kizsarolni.

A vádirat lényege szerint egy ötvennégy éves férfi 2015-2016. években álnéven zsaroló leveleket írt harminckét banknak és cégnek. Ezekben megadott egy úgynevezett bitcoin számlát, amelyre 8000 és 10 millió forint közötti értékű bitcoin utalását követelte, ellenkező esetre a címzettek épületeinek felgyújtását és vezetőinek megölését helyezte kilátásba. A férfi a leveleket postán adta fel. A vádlottnak végül egyik sértett sem  fizetett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói alapos felderítéssel, és az egyik levélről vett DNS-minta alapján azonosították a férfit.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség Ügyészség a férfi ellen harminckét rendbeli élet vagy testi épség elleni fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő börtönre és pénzbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hozzászólások lezárva.