A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 53 éves ároktői férfival szemben.

A vádlott 2018. december 3-án este 22 óra körüli időben, Ároktő község belterületén ittas állapotban közlekedett a kerékpárjával. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a vádlott bizonytalan mozgását látva a szolgálati gépkocsival követni kezdték, majd fény és hangjelzés alkalmazását követően többször felszólították, hogy álljon meg, mivel rendőri intézkedést kívánnak foganatosítani vele szemben.

A vádlott a rendőri felszólítások ellenére nem állt meg, hanem kerékpárjával a lakása felé vette az irányt. A rendőrök végül a lakásának közvetlen közelében igazoltatták és felszólították, hogy fújja meg az alkoholszondát. A férfi ekkor trágár, durva, rendőri mivoltukat lealacsonyító kifejezéseket használva, szidalmazni kezdte a két járőrt és ezen magatartásával előállítása során, a szolgálati gépkocsiban sem hagyott fel.

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy gyűlöli a rendőröket, mert a vele haragos viszonyban lévő apósa is rendőrként dolgozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat születhet.

 

Hozzászólások lezárva.