A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 64 éves kiskunmajsai nő ellen, aki 2018. augusztus 12-én a Csólyospálos és Kiskunmajsa közötti közlekedő buszon kifosztott egy alvó nőt, többek között készpénzt és mobiltelefont zsákmányolt tőle.

Az ügy sértettje, egy szegedi nő 2018. augusztus 12-én délelőtt a Csólyospálos és Kiskunmajsa között közlekedő menetrendszerinti autóbuszon utazott. A sértett az ablaknál ült, kézitáskáját és válltáskáját a mellette levő ülésre tette, majd elaludt.

A sértett mögötti ülésen utazott a vádlott is, aki észrevette, hogy a sértett elaludt és látta a táskáit is. A vádlott elhatározta, hogy a sértett válltáskáját ellopja, ezért rövid idő múlva, Kiskunmajsán leszállás közben az alvó sértett mellől észrevétlenül elvette a válltáskáját és a lakására magával vitte.

A sértett válltáskájában mintegy 150.000 forint készpénz, egy mobiltelefon, pénztárcák, szemüvegtok, gyógyszertartó és kulcsok voltak több mint 157.000 forint értékben.

Miután a sértett felébredt, észrevette a kifosztást és értesítette a rendőröket. A kár túlnyomó része lefoglalással megtérült.

A büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlott jelenleg más ügyben van letartóztatásban, őt a járási ügyészség kifosztás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.