A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki több mint 3.000.000.-Ft-ot vett fel jogosulatlanul.

A vádirat szerint a férfi Szegedre, a Magyar Államkincstár Csongrád Megyei Igazgatóságához nyújtott be 2011. év végén kérelmet a három gyermeke után járó családi pótlék megállapítása iránt. A vádlott kérelmében azt jelölte meg, hogy életvitelszerűen Szegeden él. A magyar állampolgársággal is rendelkező férfi ezután kérelmeit évente megismételte. A kérelmek alapján a Magyar Államkincstár, majd a Csongrád Megyei Kormányhivatal 2011. év szeptembere és 2017. év márciusa között a vádlott három gyermeke után mindösszesen 3.050.000.-Ft családi pótlékot folyósított.

A családok támogatásáról szóló törvény hatálya kiterjed a Magyarország területén élő személyekre, többek között a magyar állampolgárokra is, azonban a vádlott nem élt a kérelmekben megjelölt szegedi lakcímen és egyéb magyarországi lakóhellyel sem rendelkezett, hanem életvitelszerűen Szerbiában tartózkodott, vagyis a családi pótlékra nem volt jogosult.

A vádlott fenti magatartásával, a valótlan kérelmek benyújtásával a költségvetésből származó pénz, vagyis a családi pótlék vonatkozásában tévedésbe ejtette a magyar hatóságokat.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.