A Tapolcai Járási Ügyészség alig egy hónappal az elkövetés után vádat emelt azzal a két, 20 és 25 éves férfival szemben, akik 2019. március 16-án este egy pizzafutárt raboltak ki Sümegen.

A vádiratban foglaltak szerint az egymással baráti kapcsolatban álló elkövetők már a megelőző két hétben beszéltek a rablásról, majd március 16-án este elhatározták, hogy gépkocsival Sümegre mennek, ott pizzát rendelnek, a kiérkező futár pénzét pedig erőszakkal elveszik. A két férfi este kilenc óra körül indult el Tapolcáról, amikor a fiatalabb elkövető pizzát rendelt egy sümegi ételfutár cégtől. A vádlottak az álcázásukhoz külön ruházatot vittek magukkal, és arra is készültek, hogy gépkocsijuk rendszámtábláját legyen mivel letakarni.

Az elkövetők egy Sümeg külterületén lévő buszmegállót határoztak meg az átvétel helyeként, melynek közelében megálltak, járművük rendszámtábláit lefedték, arcukat eltakarták, kezükre kesztyűt, cipőikre zoknit húztak, s várták a pizzafutárt, aki fél tíz körül ért a buszmegállóhoz.

A vádlottak a futárhoz mentek, akit a fiatalabb elkövető olyan erővel ütött fejen, hogy az attól elesett, a kezében tartott pizzásdobozokat és a rajtuk lévő pénztárcát pedig elejtette. A vádlottak ezután is többször megütötték a sértettet, aki a földről felállva a fiatalabb támadóját megrúgta, aki azonban erre őt ismét a földre lökte. A sértettnek sikerült felállnia, és a vádlottaktól eltávolodva telefonon segítséget hívnia, amit a két vádlott meghallott. Az idősebb elkövető végül megtalálta az elejtett pénztárcát, benne az aznapi bevétellel és a sértett személyes okmányaival, valamint bankkártyájával, s azt magához vette. A helyszínről elmenekült vádlottakat a rendőrök mintegy 20 perc elteltével igazoltatták, a gépjárműben pedig az álcázáshoz használt ruházaton túl a mintegy 170 000 forintot tartalmazó pénztárcát is megtalálták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A rendőrség által készített fényképfelvételek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablas-sumegen

 

 

Hozzászólások lezárva.