A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két orosz és egy szerb állampolgárral szemben, akik 2017. november 4-én közel 30, Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az országhatár jogellenes átlépéséhez.

Az állandó lakóhellyel Ausztriában rendelkező vádlottak 2017. november 4-én  az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó, megközelítőleg 30, az ország területén jogszerűtlenül tartózkodó külföldi személyt, 3 személygépkocsiba szétosztva felvettek abból a célból, hogy őket személyenként 100 Euro készpénzért az államhatáron jogellenesen átjuttatva Ausztriába szállítsák. Az M6-os autópályán, a kulcsi lehajtót követően a rendőrök közúti ellenőrzést kívántak foganatosítani velük szemben, azonban a vádlottak szétváltak, és külön útvonalon haladtak tovább.

Az egyik orosz állampolgárságú vádlott az autópályáról lehajtott, és Ráckeresztúron egy fának ütközve közlekedési balesetet okozott, majd a gépjárműben utazó 10 személy részére történő segítségnyújtást elmulasztva a helyszínről elmenekült. A baleset következtében ketten súlyos, míg nyolcan könnyű személyi sérülést szenvedtek.

A gépjárművek szétválását követően a szerb állampolgárságú vádlottal szemben a rendőrök az M6-os autópályán közúti ellenőrzést kívántak alkalmazni, azonban a férfi a helyszínről elhajtott, majd a vele utazó 10 személyt Érd közelében a gépkocsiból kirakta.

A 2017. november 5-én az M1-es autópályán történt intézkedés során a vádlottak őrizetbe vételére került sor.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.