A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves délegyházi férfi ellen, aki tavaly december 23-án, éjjel, az ittassága miatt a vonaton elaludt, majd a végállomáson őt felébresztő női vasútőrt bántalmazta.

A 36 éves délegyházi férfi 2017. december 23-án, az éjszakai órákban erősen ittas állapotban a menetrend szerint közlekedő vonaton elaludt. Éjfélkor a végállomáson, Kunszentmiklóson a vasútőr ébresztette fel azzal, hogy hagyja el a vonatot. A vádlott hangosan és durván szidalmazta a nőt, aki a váróterem felé kísérte. A férfi vissza akart szállni a vonatra, a vasútőr azonban elállta az útját. A vádlott ekkor hangoskodva a szerelvény eleje felé indult, és kezével annak oldalát ütögette. Felszállni azonban nem tudott, mert a forgalmista közben lezáratta a vonatot.

A vádlott ekkor káromkodva, és az ajtókat csapkodva bement a váróterembe, majd amikor ismét ki akart menni a peronra, rácsapta az ajtót a vasútőr jobb kezére, amitől az elzsibbadt. A vádlott még ekkor is szidalmazta az őt követő vasútőrt, felé köpött, a kezével a nő felé csapott, és jobb lábával bele akart rúgni. Ez azonban nem sikerült neki, mert észlelve a vádlott szándékát, a vasútőr kivédte a rúgást és az ütést is. A lendülettől azonban a vádlott kibillent az egyensúlyából és hátra esett. A nő fel akarta segíteni, de a vádlott még ekkor is többször felé rúgott, rúgásai azonban ezúttal sem találták el a hátraszökkenő sértettet.

A vonatkísérő munkakörben dolgozó vasútőr jelvénnyel, azonosítóval ellátott  formaruhában és láthatósági mellényben teljesített szolgálatot, feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása.

A szabadlábon lévő, büntetett előéletű férfit az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.