Főoldal » Hírek » Rendbontás a Magyar Kupa döntőn - videóval - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti XIV. és XVI. Kerü­le­ti Ügyész­ség ered­mé­nye­sen állí­tott bíró­ság elé két fér­fit, akik két hónap­pal ezelőtt, a Pus­kás Aréna sta­di­on­ban meg­ren­de­zett labdarúgó-mérkőzés végén, egy­más után átmász­tak a kor­do­non és beug­rot­tak a pálya nézők­től elzárt terü­le­té­re. A bíró­ság a vád­lot­ta­kat pénz­bün­te­tés­re és sport­ren­dez­vény­től eltil­tás­ra ítélte.

A vád­lot­tak 2023. május 3-án a XIV. kerü­let, Pus­kás Ferenc Sta­di­on­ban néző­ként vet­tek részt a Buda­fok – Zala­eger­szeg lab­da­rú­gó csa­pa­tok Magyar Kupa dön­tő­jé­nek futballmérkőzésén.

A vád sze­rint a vád­lot­tak az egyik szur­ko­lói szek­tor alsó sora­i­ban tar­tóz­kod­tak, ami­kor az egyi­kük a mér­kő­zés lefú­já­sát meg­elő­ző másod­per­cek­ben átmá­szott a lelá­tót a pályá­tól elvá­lasz­tó kor­do­non, majd beug­rott a pálya nézők­től elzárt terü­le­té­re - köz­ben a kife­szí­tett moli­nót is lesza­kí­tot­ta -, mert el akar­ta rúgni a lab­dát. Rövid­del ezután, a mér­kő­zés lefú­já­sa­kor a másik vád­lott is átmá­szott a kor­do­non és a nézők­től elzárt terü­let­re ugrott.

A sta­di­on biz­ton­sá­gi szol­gá­la­tá­nak mun­ka­tár­sai mind­két vád­lot­tat azon­nal kive­zet­ték a pályá­ról, és átad­ták őket a rendőröknek.

A Buda­pes­ti XIV. és XVI. Kerü­le­ti Ügyész­ség a két fér­fit gyor­sí­tott eljá­rás­ban állí­tot­ta bíró­ság elé, a bíró­ság őket a vád­dal egye­ző­en, rend­bon­tás vét­sé­ge miatt bűnös­nek mond­ta ki, és ezért az egyik vád­lot­tat 250.000 Ft pénz­bün­te­tés­re, vala­mint 1 év sport­ren­dez­vé­nyek­től eltil­tás­ra, tár­sát pedig 150.000 Ft pénz­bün­te­tés­re, és szin­tén 1 év sport­ren­dez­vé­nyek­től eltil­tás­ra ítél­te. Az íté­let jogerős.

Az ügy­höz kap­cso­ló­dó fel­vé­te­len az lát­szik, aho­gyan a kor­do­non egy­más után átug­rik a két rend­bon­tó, aki­ket ezután azon­nal kive­zet­nek a biz­ton­sá­gi őrök.