Főoldal » Hírek » Fejér Vármegyei Főügyészség » Verekedés egy használtruha üzletben - videóval - a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a három fér­fi­val szem­ben, akik 2023. ápri­lis végén össze­ve­re­ked­tek egy hasz­nált­ru­ha üzletben. 

A vád­ira­ti tény­ál­lás sze­rint a három férfi – közü­lük ket­ten test­vé­rek – 2023. ápri­lis végén, reg­gel, egy hasz­nált­ru­ha üzlet előtt vár­ták a nyi­tást. A nyi­tást köve­tő­en a vád­lot­tak a bolt­ba bemen­tek, és a cipős polc­ról az ott kihe­lye­zett ter­mé­ke­ket elkezd­ték összegyűjteni.

Ami­kor két férfi néhány lépés­re meg­kö­ze­lí­tet­te egy­mást, az egyik isme­ret­len okból, két kéz­zel, nagy erő­vel meg­lök­te a mási­kat, aki ettől neki­esett a ruhás­lá­dá­nak, majd fel­ka­pasz­kod­va fel­állt és neki­ug­rott táma­dó­já­nak, őt ütni kezd­te, köz­tük köl­csö­nös ütés­vál­tás ala­kult ki. Ekkor a test­vér a vere­ke­dők­höz futott, a fér­fit a föld­re rán­tot­ta és több­ször meg­ütöt­te. Eköz­ben a dula­ko­dók­hoz ért már az üzlet egyik eladó­ja és a biz­ton­sá­gi őrök is, akik a vere­ke­dő­ket szét­vá­lasz­tot­ták és érte­sí­tet­ték a rendőrséget.

A vád­lot­tak kihí­vó­an közös­ség­el­le­nes, erő­sza­kos maga­tar­tást tanú­sí­tot­tak, mely alkal­mas volt arra, hogy meg­bot­rán­ko­zást, ria­dal­mat kelt­sen, így cse­lek­mé­nyük garáz­da­ság­nak minősül.

Figye­lem­mel arra, hogy a ter­hel­tek beis­mer­ték a bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét az ügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy a Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járás­bí­ró­ság tár­gya­lás mel­lő­zé­sé­vel, bün­te­tő­vég­zés­ben dönt­sön az elkö­ve­tők felelősségéről.

A biz­ton­sá­gi kame­ra fel­vé­te­lén a fér­fi­ak dula­ko­dá­sa látható.