Főoldal » Hírek » Központi Nyomozó Főügyészség » Szerszámnyéllel fenyegették a rendőröket a Jászságban – fotókkal – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség őri­zet­be vette és fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te miatt gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki a rend­őrö­ket fenye­ge­tő két fér­fit, és indít­vá­nyoz­ta letartóztatásukat.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a rend­őrök 2023. októ­ber 14-én, haj­nal­ban meg­je­len­tek egy jász­sá­gi tele­pü­lé­sen talál­ha­tó étte­rem­nél, ahon­nan több sze­mélyt érin­tő vere­ke­dés­ről érke­zett beje­len­tés. A jár­őrök­kel egy­szer­re érke­zett a hely­szín­re egy húszas éve­i­ben járó férfi is, aki fel­dúlt álla­pot­ban indult az étte­rem felé. A rend­őrök fel­tar­tóz­tat­ták a fér­fit, aki erre vissza­for­dult a gép­ko­csi­já­hoz és abból egy 70 cen­ti­mé­ter hosszú­sá­gú szer­szám­nye­let vett elő, amit a a tenye­ré­hez ütö­get­ve újra elin­dult az étte­rem felé, miköz­ben han­go­san szitkozódott.

A fér­fit több­ször fel­szó­lí­tot­ták a rend­őrök, hogy a botot tegye le, ő azon­ban fenye­ge­tő­en, trá­gár­kod­va a rend­őrök felé indult a szer­szám­nyél­lel a kezé­ben. Azt csak akkor dobta el, ami­kor az egyik járőr a szol­gá­la­ti fegy­ve­rét tűz­kész álla­pot­ba helyez­te. A férfi erre meg­tor­pant, de tovább­ra is táma­dó­lag visel­ke­dett, az egyik rend­őr név­táb­lá­ját leol­vas­va közöl­te, hogy meg­ke­re­si a csa­lád­já­val együtt és kicsi­nál­ja őket, majd fel­hí­vott vala­kit és azt kia­bál­ta a tele­fon­ba, hogy a meg­ne­ve­zett rend­őrt „meg kell majd ölni!”.

Idő­köz­ben az étte­rem­hez ért egy másik fia­tal férfi is, aki szin­tén agresszí­van fel­lép­ve az intéz­ke­dő rend­őrök­kel szem­ben, elkezd­te az ingét letép­ni magá­ról és vere­ke­dés­re hívta fel a hiva­ta­los sze­mé­lye­ket, miköz­ben szi­dal­maz­ta őket.

Az ittas álla­pot­ban lévő elkö­ve­tők ellen­ál­lá­sát később a kiér­ke­ző rend­őri erő­sí­tés köz­re­mű­kö­dé­sé­vel sike­rült meg­tör­ni. A Buda­pes­ti Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség elren­del­te a fér­fi­ak őri­ze­tét, gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki őket és indít­vá­nyoz­ta letartóztatásukat.

A nyo­mo­zá­si bíró csak a több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát ren­del­te el, míg a másik – szer­szám­nyél­lel fenye­ge­tő – elkö­ve­tő ese­té­ben ele­gen­dő­nek látta a bűn­ügyi fel­ügye­let alkal­ma­zá­sát. A vég­zés nem vég­le­ges, az ügyész­ség fel­leb­be­zést jelen­tett be a leg­szi­go­rúbb kény­szer­in­téz­ke­dés elren­de­lé­se érdekében.

A fotók az elkö­ve­tő­től lefog­lalt szer­szám­nyél­ről készültek.