Főoldal » Hírek » Fővárosi Főügyészség » Elgázolt kutyán segítő állatvédőt bántalmazott – elzárásra ítélték – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti IV. és XV. Kerü­le­ti Ügyész­ség vád­ira­ta alap­ján a bíró­ság 90 nap elzá­rást sza­bott ki egy fér­fi­val szem­ben. Az elkö­ve­tő­nek elgá­zol­ták a kutyá­ját Újpes­ten, erre ő fel­dúlt álla­po­tá­ban rátá­madt a hely­szí­nen jelen lévő, és segí­te­ni pró­bá­ló állat­men­tő­re.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2022. május 14-én, reg­gel, a fele­sé­gé­től érte­sült arról, hogy a csa­lád kutyá­ját elütöt­ték. A férfi teher­gép­ko­csi­val a hely­szín­re haj­tott, ahol ekkor - a fele­sé­ge és lánya mel­lett - már jelen volt az egyik állat­men­tő szer­ve­zet önkén­te­se. A segí­tő éppen a leta­kart kutyán lévő chi­pet pró­bál­ta leol­vas­ni, ezért levet­te a pok­ró­cot az állat­ról. A vád­lott azt hitte, hogy a sér­tett ütöt­te el a kutyá­ját, ezért han­go­san károm­kod­va oda­lé­pett, fel­rán­tot­ta a fér­fit és com­bon rúgta, miköz­ben han­go­san azzal fenye­get­te, hogy meg­öli, és a kocsi­ját szét­ve­ri. A táma­dás és fenye­ge­tés hatá­sá­ra az önkén­tes elme­ne­kült a helyszínről.

A Buda­pes­ti IV. és XV. Kerü­le­ti Ügyész­ség a fér­fi­val szem­ben garáz­da­ság vét­sé­ge, vala­mint testi sér­tés vét­sé­ge miatt nyúj­tott be vád­ira­tot a Buda­pes­ti IV. és XV. Kerü­le­ti Bíróságra.

A tár­gya­lá­son a bíró­ság a fér­fit vád­dal egye­ző­en bűnös­nek mond­ta ki, és ezért őt - a tör­vé­nyi maxi­mum­nak meg­fe­le­lő idő­tar­ta­mú - 90 nap elzá­rás­ra ítél­te. Az íté­let nem jog­erős, a Fővá­ro­si Főügyész­ség a vád­lott és a védő fel­leb­be­zé­sé­vel szem­ben az íté­let hely­ben­ha­gyá­sát indít­vá­nyoz­ta a másod­fo­kon eljá­ró Fővá­ro­si Törvényszéken.