Főoldal » Hírek » Győri Fellebbviteli Főügyészség » Jogerősen elítélték azt a férfit, aki majdnem megölte testvérét – a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség sike­re­sen indít­vá­nyoz­ta a bün­te­té­se hely­ben­ha­gyá­sát annak a fér­fi­nak, aki olló­val támadt fivérére.

A tény­ál­lás sze­rint a vád­lott és a sér­tett test­vé­rek, Bala­ton­fü­re­den éltek édes­any­juk­kal. 2022. ápri­lis 5-én az ittas sér­tett szi­dal­maz­ni kezd­te a vád­lot­tat, aki fel­há­bo­ro­dott, magá­hoz vett egy köröm­vá­gó ollót és azzal, több alka­lom­mal, kis erő­vel meg­szúr­ta a test­vé­rét. A sér­tett a szo­bá­já­ba ment, azon­ban a vád­lott követ­te és ott is több­ször meg­szúr­ta a test­vé­re arcát, nya­kát az olló­val. A han­gos kia­bá­lás­ra édes­any­juk a szo­bá­ba ment, a vád­lot­tat elhúz­ta a sér­tet­től. A szom­széd érte­sí­té­sé­re meg­je­len­tek a rend­őrök, akik a sér­tett erő­sen vérző nyaki sérü­lé­sét leszo­rí­tot­ták a men­tők meg­ér­ke­zé­sé­ig. A halá­los ered­mény bekö­vet­ke­zé­se a sér­tett véde­ke­zé­se és az édes­anya köz­be­lé­pé­se miatt maradt el.

A vád­lott beszá­mí­tá­si képes­sé­ge kor­lá­to­zott, ezért a tör­vény értel­mé­ben a bün­te­té­se kor­lát­la­nul enyhíthető.

A Veszp­ré­mi Tör­vény­szék a vád­lot­tat ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt 1 év 8 hónap bör­tön­bün­te­tés­re, 2 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te, kizár­ta a fel­té­te­les sza­bad­ság­ra bocsá­tás lehetőségéből.

Az íté­le­tet az ügyész tudo­má­sul vette, a vád­lott védő­je és tör­vé­nyes kép­vi­se­lő­je eny­hébb minő­sí­té­sért fellebbezett.

A másod­fo­kon eljá­ró Győri Íté­lő­táb­la a 2023. novem­ber 2-án kihir­de­tett hatá­ro­za­tá­ban egyet­ér­tett az ügyé­szi állás­pont­tal, a bűn­cse­lek­mény minő­sí­té­se tör­vé­nyes, a kisza­bott bün­te­tés szükséges.