Főoldal » Hírek » Szexuális erőszakot követett el a nevelt lányán – a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a bün­te­té­se súlyo­sí­tá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a fér­fi­nak, aki sze­xu­á­li­san molesz­tál­ta élet­tár­sa tíz­éves lányát.

A tény­ál­lás sze­rint a férfi 2012. év óta élt élet­tár­si kap­cso­lat­ban, mely­ből egy fia szü­le­tett. Az élet­tár­sa előző kap­cso­la­tá­ból szü­le­tett lánya is velük élt, aki 2021 júni­u­sá­ig nem tudta, hogy a férfi nem a vér sze­rin­ti apja. Miu­tán az élet­tár­si kap­cso­lat meg­rom­lott, az anya elköl­tö­zött a fér­fi­tól a gyer­me­kek­kel, de a szü­lői fel­ügye­le­ti jogot tovább­ra is közö­sen gya­ko­rol­ták. A gye­re­kek min­den máso­dik hét­vé­gét a fér­fi­nál töl­töt­ték. Ezt kihasz­nál­va 2021 feb­ru­ár­já­tól júni­u­sá­ig, miu­tán a fia már elaludt, a tíz­éves lányá­val több alka­lom­mal sze­xu­á­lis cse­lek­ményt vég­zett. A kis­lány júni­us­ban elmond­ta az édes­any­já­nak a vele tör­tén­te­ket, aki fel­je­len­tést tett.

A Szom­bat­he­lyi Tör­vény­szék a vád­lot­tat foly­ta­tó­la­go­san elkö­ve­tett sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te miatt 6 év fegy­ház­bün­te­tés­re, 6 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­te. Meg­ál­la­pí­tot­ta, hogy a tör­vény értel­mé­ben fel­té­te­les sza­bad­ság­ra nem bocsát­ha­tó. Vég­le­ges hatállyal eltil­tot­ta bár­mely olyan fog­lal­ko­zás gya­kor­lá­sá­tól, amely­nek kere­té­ben tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­méllyel kerül­ne kap­cso­lat­ba. A szü­lői fel­ügye­le­ti jogát a sér­tett vonat­ko­zá­sá­ban megszüntette.

Az íté­let ellen az ügyész súlyo­sí­tás érde­ké­ben, a vád­lott és védő­je fel­men­té­sért fellebbezett.

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség állás­pont­ja sze­rint a férfi a jogi és az erköl­csi köte­le­zett­sé­ge­it is súlyo­san meg­szeg­te, ezért a bün­te­té­se súlyo­sí­tá­sát tart­ja indokoltnak.

Az eljá­rás másod­fo­kon a Győri Íté­lő­táb­la előtt folytatódik.